Billige Coffee Table Books

DIY: Lille drivhus med selvvanding

DIY Drivhus Hvis man ikke lige har plads til et stort drivhus, men alligevel gerne vil have mulighed for at dyrke tomater, chili’er m.m. – så kan dette lille drivhus være en mulighed. Det er bygget af to pallerammer og ovenpå dette er selve mini-drivhuset fra Harald Nyborg. Drivhuset koster kr. 599,- og er med rigtig glas. De har det dog indimellem på tilbud…

Jeg har så valgt at lave lidt DIY og lave det til et lille drivhus med selvvanding. Mine tomater er sat i en kapilærkasse, som vi jo alle kender. Kapilærkassen er dog skåret til, da det gængse mål er for bred til pallerammer. Men det er bare flamingo, så det er nemt at skære i – og så er der pose indeni, så den holder tæt.

Derudover har jeg lagt en rollerbed i den anden halvdel af drivhuset, hvorpå jeg ovenover har lagt brædder med huller til potter. Heri står mine chili’er og de små krupperurte-spirer. I plastickrukkerne har jeg så sat bomuldsstrimler op igennem huller i bunden – det vil sige, at bomuldsstrimlerne går ned i vandet og et godt stykke op i plantens jord. Så nu vil planterne selv suge vand til sig, alt efter hvad de har behov for.

Kapilærkasse og rollerbed Pallerammerne har fået træbeskyttelse i teaktræsfarve, og så har jeg lavet en lille dør i siden – hvor jeg kan lige kan få hænderne ind og klippe af krydderurterne, når de er store nok til det.

Ja, jeg ved godt at der lige nu står en vandkande inde i drivhuset… Men det skyldes, at de små krydderurte-spirer lige skal lære at drikke ordentligt først, før de slippes løs. Så de vandes stadig ovenfra – men på sigt, skal de gerne kunne klare sig selv :-). Og så elsker planter jo opvarmet vand…

Så hvis du ligesom jeg gerne vil eksperimentere med planter i drivhus, men ikke har plads til det helt store og heller ikke husker at vande hver dag – så kunne dette være løsningen.

UPDATE:

Her lige et par close-up billeder af drivhuset, hvor det er kommet mere i funktion og nemmere at se idéen i det. Som I kan se, så har krydderspirerne nu også fået bomuldsstrimler i, så de kan vande sig selv. Den lille dør er lavet ved blot at save igennem den ene palleramme, da de jo er formonteret med beslag i hjørnerne, så døren bare kan åbne uden yderligere tiltag. Da jeg har brædder liggende på tværs med hul til planterne, så stabiliseres drivhuset, på trods af gennemsavningen af den ene palleramme. Brædderne er nemlig fastgjort til flere af siderne. Derudover er det smarte i drivhuset fra Harald Nyborg, at vinduerne både kan tippes og slides. Så det er utrolig nemt at komme til planterne ovenfra.

drivhus1

drivhus2

drivhus3

drivhus4

/Charlotte

Følg blog eller besøg os på Facebook eller Instagram

Ingen kommentarer endnu

Du er velkommen til at skrive en kommentar eller stille spørgsmål til indllægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billige Coffee Table Books