Gå amok på badeværelset

Lav egen “gammel” plakat

gammel-poster

I mit køkken har jeg denne kæmpestore gamle franske reklame hængende, men den er helt ny og DIY’et for ca. kr. 100,-. Via trælim kan man nemlig overføre blæk/tryk/printet fra papir og over til en træplade. Limen suger simpelthen bare motivet til sig og man kan fjerne alt papir. Tilbage står du med en “gammel plakat / reklameskilt” – som om motivet er malet direkte på en plade.

Jeg printede billedet spejlvendt (da der er tekst på motivet) og plakaten skal monteres med billedet ned mod pladen. Giv en hvidmalet spånplade et godt lag trælim og derefter placeres plakaten (med billedet ned ad mod pladen). Herefter er det bare at glatte godt ud og sørge for, at der ikke er alt for mange lufthuller.

Du skal så vente til næste dag, hvor du kan begynde at fjerne papiret. Det er en lidt langsommelig proces. Men gør papiret vådt, og så kan du begynde at “fnulre” papiret af med fingrene. Papiret kan nogle steder nærmest rulles af i store baner – andre steder får du kun små stykker af ad gangen. Papiret ligger i lag og det nederste lag er en slags hinde. Den skal du også have af – ellers bliver plakaten meget mat at se på. For at opløse papiret i de forskellige lag, skal du bare bruge vand i flere omgange.

Som du kan af mit billede, så er der steder, hvor lim og papir ikke helt har fået fat (lufthuller og vådt papir der rynker). Det giver disse hvide ridser/afskrab, hvilket skaber udtrykket “gammel plakat”, selvom den er helt ny.

God fornøjelse med dit projekt, hvis du går i krig med at lave en “gammel plakat”. Jeg kan dog godt anbefale at man starter med mindre motiver først og prøver sig lidt frem med limen. Pas dog på med at vælge alt for detaljerede motiver på små overflader – da detaljerne hurtigt kan forsvinde i de hvid afskalninger.

/Charlotte

Følg blog eller besøg os på Facebook eller Instagram

Ingen kommentarer endnu

Du er velkommen til at skrive en kommentar eller stille spørgsmål til indllægget

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gå amok på badeværelset